dimarts, 31 de juliol del 2018

Raval de Teulada: els sants de la pedra.A la festa dels sants de la Pedra (Senent i Abdon) cal anar a ballar la dansà al Raval de Teulada. I allà acompanyant a les balladores i balladors de Teulada, estaven el Grup de danses de Pedreguer, el de Benitatxell, Xàbia, Benissa i Jesús Pobre (me’n deixe algun?). Un homenatge als sants patrons dels llauradors valencians –i catalans, que els sants van vindre amb els colonitzadors que acompanyaven a Jaume I– i a tota la gent de Teulada i, especialment, els veïns del Raval i al Grup de Danses la Font Santa. Acompanye unes fotos.
Seguint la mateixa dinàmica de no perdre’s cap festa, el pròxim dia 11 d’agost, l’encontre dels dansaires serà al Portitxol. Ara no sabria dir si hi ha algun sant patró, però us informe que a aquella cala es va desplaçar la fada Carme, guiada sempre pel seu padrí l’espirit del Montgó, a la recerca del trobador Jordi qui, segons les escriptures, hi hauria de vèncer a El drac Ocaive i salvar la princesa Rosa (Per a més informació, a este respecte, a Xàbia podeu preguntar a Pere o Isabel, de la Llibreria Colón).

1 comentari:

 1. Bon dia,

  Estic fent un estudi sobre els Sants de la Pedra i vos agrairia que m'hi facilitàsseu informació així com que em confirmàsseu que la foto que hi ha en aquest enllaç correspon a Teulada i on es troba: http://teuladamorairadigital.es/art/6975/programacion-fiestas-populares-del-ldquo-sants-de-la-pedra-rdquo-2016.

  Atentament,

  Lluís Barberà i Guillem
  Alaquàs (l'Horta de València)
  flotant.43@gmail.com

  ResponElimina