dilluns, 5 de novembre del 2012

9 d'octubre a Teulada (continuació)

L'amic Carlos Linares, del Grup de danses Font Santa de Teulada (també  participa habitualment amb el Grup de Danses de Pedreguer) m'ha fet arribar un text explicatiu junt amb unes fotos excel·lents, de l'acte celebrat a Teulada el 9 d'octubre.
VARIACIONS – Teulada 9 d’Octubre de 2012
“Un espectacle tradicional sobre bases melòdiques arcaiques i noves interpretacions de danses ancestrals. Aquest és el motiu de creació d’aquesta proposta artística desenvolupada en tres actes i que té com a objectiu transmetre al públic noves sensacions”
Noves sensacions van ser sens dubte les que ens van oferir en cadascun dels tres actes previstos, els músics, cantadors i balladors dels tres grups de danses de la Marina Alta.

El primer acte anomenat "Trilogia-Xàbia evolució" va ser a càrrec del Grup de Danses Portitxol de Xàbia, on se'ns va mostrar que el passat i present formen part d'aquesta història que mostra l'evolució que han patit els balls de saló des del seu naixement en el segle XVIII fins als nostres dies. Interpretaren els balls de "Masurca Pasqualos" de la Llosa de Ranes; "Ball de Vetes" de Xàbia; "Tomasines" de Xàtiva, "Copeo" d’Ontinyent i "Bolero d'Adela Penadés" de Ramón Martí.

El segon acte va estar interpretat per membres del Grup de Danses de Pedreguer, que va oferir als espectadors un extraordinari repertori on es va poder gaudir de a posada en escena de "L´espectacle" amb els balls "Dansa del Vetlatori” de la Llosa de Ranes ; “L´Ú d´Ador” ; “Dansa de les Carasses” de Petrer ; “Boleres al rotgle” de Xàtiva ; “Bolero de l´Alcúdia” i “Bolero Pardo”.

Finalment, el tercer acte va ser desenvolupat pel Grup de Danses Font Santa de Teulada, els qui van oferir un espectacle de gran bellesa sota el nom de "Bona gent". El grup va commemorar d'aquesta manera la visita de Sant Vicent Ferrer a Teulada. Van interpretar els balls de "Processó” ; “Jota de les Barxes” de Teulada ; “L´Ú del tio Mariano” de el Genovés ; “Jota Vella” de Moixent ; “Bolero Pla” de la Llosa de Ranes ; “Ball de tres” de Villena i “Fandango de tres” de Xàtiva.



Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada