dijous, 27 de setembre del 2018

PETRA (2)



ES PUIG DE BONANY
Dissabte de matí vam fer una excursió al Puig de Bonany, situat entre els termes de Petra, Vilafranca de Bonany i Sant Joan, a una altura de 317 m. Aproximadament uns cinc quilòmetres fins al molló del puig. Al cim es troba l’ermita construïda al segle XVII en honor d’una Mare de Déu trobada (l’edifici actual és del primer terç del segle XX, reconstruït després de ser enderrocat per un llamp) A l’esplanada de l’ermita les nostres amigues (i amics) de Petra, membres del Grup Puig de Bonany, ens van convidar a un refectori, per recuperar-nos de l’esforç, a base de llesquetes de pa amb sobrassada mallorquina, regades amb bona cervesa fresqueta i vi de la terra que ens va tornar la vida. L’ermita té unes dimensions espectaculars, comparada amb les ermites o capelles que tenim per la Marina Ata. El motiu de l’excursió era compartir un matí, un dinar de germanor i aprofitar per a fer un petit assaig d’un ball que executaríem tots junts com a part final de l’actuació de la nit.
Vam dinar “tombat”: pebrera roja, tomaca, albergínia, carabassí i carn, servit en cassoletes individuals de fang. Em va recordar les nostres pebreretes, però amb carn en comptes d'espineta i, supose, cuinades al forn. A veure si algú em passa la recepta! El valor nutritiu del tombat és poderós i energètic i el sabor, com sempre a Mallorca, suculent i majestuós.
Bé, alguns més atrevits vam refer el viatge a Petra caminant, cosa per la qual l’excursió va ser de 10 km. En definitiva, un dia perfecte i inoblidable.
També cal dir que durant l’assaig es va lesionar Isabel, la nostra mestra i directora de ball, fet que la va convertir en el blanc de tota classe de bromes durant el viatge de tornada a casa. Paciència, xica...




















Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada