dimecres, 29 de juny del 2016

17th INTERNATIONAL BÜYÜKÇEKMECE CULTURE AND ART FESTIVAL MUNICIPALITY OF BÜYÜKÇEKMECE- ISTANBUL




L'activitat frenètica a la que em referia en anteriors entrades, estava justificada, com ben bé sospitàvem. El Grup de Danses de Pedreguer assistirà al 17th INTERNATIONAL BÜYÜKÇEKMECE CULTURE AND ART FESTIVAL MUNICIPALITY OF BÜYÜKÇEKMECE- ISTANBUL que tindrà lloc a la capital de Turquia des del 29 de juliol fins al 7 d'agost, un festival que comptarà amb la participació de diferents grups artístics i culturals procedents de 20 estats dels cinc continents. L'expedició formada per 37 persones sortirà el dia 29 de juliol i tornarà el 7 d'agost.

Aquest esdeveniment suposa un repte importantíssim pel GDP que ja ha participat en diferents festivals internacionals de folklore (Àustria, Dipenheim-Holanda, Pilsen-República Txeca, a més d'altres com el de l'Alcúdia al PV) amb èxit, però en aquesta ocasió l'experiència és prometedora i la responsabilitat major, atès el nombre de participants i la pluralitat d'estils i activitats.

El festival organitzat per CIOFF (Consell Internacional d'Organitzacions de Festivals de Folklore) s'estructura en tres grups. El GDP (grup de l'estat espanyol) actuarà junt amb els de Mèxic, Bòsnia Hercegovina, República de Corea, Eslovàquia i Moldàvia.

Els seguidors d'aquest blog i del GDP recordaran que CIOFF és un organisme relacionat amb UNESCO, i és el mateix organitzador del festival de Pilsen-Txèquia, que va provocar la naixença d'aquest blog per tal de fer un diari de Pilsen, de manera que els familiars, amics i membres del GDP que no van poder desplaçar-se pogueren fer un seguiment diari de les activitats del Festival. 

Enguany tenim el mateix objectiu.

Això justifica l'activitat frenètica del GDP, amb tres assatjos per setmana, per mirar de realitzar una bona actuació i deixar el nom de Pedreguer en un bon lloc, tal com es mereix el nostre poble.
Atenció, doncs, a aquest blog. Seguirem informant. El repte és important.


2 comentaris:

  1. L'autor ha eliminat aquest comentari.

    ResponElimina
  2. Doncs si Josep, al final el secret s'ha revelat. El Grup de Danses Pedreguer va ser convidat a participar en aquest festival de gran prestigi. Com be dius, està supervisat pel CIOFF, el mateix organisme que organitzava el festival de Pilsen, a la República Txeca i que tan bones satisfaccions ens va reportar. Per això, els membres del Grup de Danses Pedreguer vaen decidir unir-nos a l'aventura i participar. La sort que tenim, es que tu ens acompanyaràs i podràs donar fe de tot alló que ens passe en aquesta inquietant aventura i que tan be plasmes en aquesta Jota Albardanera.

    ResponElimina